неделя, 17 февруари 2008 г.

We Don't Know Why

Беше 1 на обяд, Натали тамън се пробъждаше в самотната си квартира в центъра на града. Въпреки, че бе работен ден, тя беше почивка. Представяше си как цял ден ще се въргаля в леглото и на дивана пред телевизора, ще се изкъпе и вечерта ще излезне да изпие едно мартини с приятелките си и да обсъдят вчеращната вечер. Да, но не, към 3 следобяда се обади Михаела и след 20 минути се довлече в тях.
След душ, смях, пиене на кафе и изпушване на половин кутия цигари, едночасово точене пред огледалото Натали бе готова да излезнат. Бе 5 следобяд.

Прекараха около 40 минути в задръстване, докато изминат разстояние което пеша взимаха за 15 минути. Леко изнервени влетяха в кафето, тръшнаха се на диванчето, запалиха по цигара и почнаха да звънят на свойте приятелки да идват при тях.

Към 9 вече бяха всички заедно и приятно пияни, вчерашната вечер бе обсъдена и се градяха планове за днешната. Мишето, Мария и Натали не искаха да ходяат никаде, още им държеше влага от предишната вечер. Цвети бе прекарала ноща сама, разхождайки се по пижама из тях. Родителите и си легнаха рано рано, брат и бе на работа, нямаше с кой да си говори. Компютърните и приятели и бяха писнали вече, искаше и се контакт лице в лице, но пък и беше достатъчно благоразумна да не се напие вечерта преди работа.

В крайна сметка всички попаднаха в нов клуб, в центъра на града. Алкохола беше разсеял всякакво нежелание за купон. Цвети бе във вихъра си, меткаше уискита като дете кока кола. Искаше и се да не свършва екстаза никога, не искаше да мисли за работата си, за проблемите си, за семейството си, искаше всичко покрай нея да е алкохол, мъже и силна музика, не искаше реалност. За нейна радост в схемата и се появи и мъж. Въпреки, че явно бе поне с 15 години по-възрастен от нея, Цвети се влюби в него, може би заради алкохола, може би заради леко прошарената му коса и мускулестото тяло, но тя го желаеше.
След още няколко уискита, смях, докосвания и целувки, тя беше в колата му и пътуваха към тях. Неможеше, а и не искаше да мисли какво ще се случи, искаше момента, искаше удоволствието, възбудата тресеше тялото и, а новия и приятел не го показваше по никакъв начин.
В процес на разговор, беше разбрала, че има строителна фирма, че има вила на морето, красив мезонет в южните части на града. Че е самотен и, че е романтик. Също и ценител на лукса и етикета, стила както по-късно се оказа, за него е всичко.
Когато той отвори врата на апартамента, Цвети остана изумена. Всичко бе правилно подредено, изискано, все едно не беше в София, а беше в тузарски апартамент в Манхатън.

Секса беше невероятен, той я маза с разни лoсиони, връзва я, чувството бе неуписуемо. Тя бе щастлива, Секса продължи около 2 часа. Заспа като къпана гушната в него.

Събуди я алармата на телефона, бе 9 сутринта, но тя искаше да не е тук и сега, искаше и се да продължава да е в тузарския апартамент в Манхатън, но уви бе в София и след 3 часа беше на работа. Искаше да изпуши една цигара и да изпие 2-3 чши кафе. Оказа се, че кафе той не пие, а цигарите и са на балкона, на който е достатъчно студено, за да излезнеш по фланелка. След кратък спор, тя излезна да пуши на балкона. Питаше се, дали ще превъзмогне това, и ще започне да се вижда с него по-често.
Връщането и в апартамента бе последвано от скандал, понеже целия му диван беше омазан в лoсиона от вчеращните забавления. Той дигна луд скандал, тя се развика, мразеше се, мразеше шума рано сутрин, мразеше се за това, че за миг бе решила, че това е мъжа който толкова време е търсила. В скандала той обеща да я направи гранд дама, каза и, че парфюма й е безличен, че дрехите и безвкусни, посредственни.
Излетя от апартамента му и силно тръшна врата след себе си. Не искаше да запомни дори къде живее. Излетя на улицата и скочи в първото такси с репликата " Към Мола приятелю " и потъна в размисли за случилото се.

Няма коментари: